Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

WAT IS DE OORZAAK VAN PIGMENTATIE EN DE VORMING VAN BRUINE VLEKKEN?
Melanine is een pigment dat de huidkleur bepaalt. Hoe meer melanine je hebt, hoe donkerder je huidkleur is, en omgekeerd. Gespecialiseerde cellen, melanocyten genaamd, zijn verantwoordelijk voor de productie van melanine. Hormonale veranderingen, blootstelling aan de zon en bepaalde geneesmiddelen kunnen leiden tot een overmatige melanineproductie die hyperpigmentatie veroorzaakt.

 

HOE HELPT HET NIEUWE FOCUS CARE™ RADIANCE+-GAMMA VAN ENVIRON PIGMENTATIE EN DE VORMING VAN BRUINE VLEKKEN TE BESTRIJDEN EN TE VOORKOMEN?
Pigmentatie is een van de moeilijkste huidproblemen om met succes aan te pakken. “Er zijn veel belangrijke factoren die moeten worden aangepakt. Er bestaat niet zoiets als één wonderproduct dat het allemaal oplost”, verklaart Dr. Des Fernandes, wereldberoemd plastisch chirurg,  oprichter en wetenschappelijk directeur van Environ Skin Care. Het gamma Focus Care™ Radiance+ is de meest doelgerichte aanpak van Environ voor een egale en stralende huid. Het gamma richt zich op de belangrijkste oorzaken van huidverkleuring, bruine vlekken en een onegale huidteint, en zorgt voor een egalere en stralende teint. Het biedt eerder een echte oplossing dan een snelle oplossing.

 

WAT IS HET MELA-SMART SYSTEM™?
Het revolutionaire Mela-Smart System™ van Environ in 3 stappen bestaat uit 4 innoverende producten die samenwerken om de 6 complexe stappen die verantwoordelijk zijn voor hyperpigmentatie te verhinderen.

 

MOET HET FOCUS CARE™ RADIANCE+-GAMMA SAMEN MET ANDERE PRODUCTEN VAN ENVIRON WORDEN GEBRUIKT?
Ja. Het wordt aanbevolen om het gamma Focus Care™ Radiance+ tweemaal per dag te gebruiken, samen met het Vitamin STEP-UP SYSTEM™ van Environ en met een breedspectrum zonneproduct met SPF 15. Voor optimale resultaten kan ook Cosmetic Focus-CIT®, Cosmetic Roll-CIT®, Cosmetic Gold Roll-CIT® of het nieuwe apparaat DF Mobile van het Focus Care™ Skin Tech+ gamma worden toegevoegd aan je huidverzorgingsroutine.

 

KAN IK NOG ALTIJD IN DE ZON GAAN TERWIJL IK HET FOCUS CARE™ RADIANCE+-GAMMA GEBRUIK? IS HET VEILIG OM HET TE GEBRUIKEN TIJDENS DE ZOMERMAANDEN?
Ja, het Radiance+-gamma kan het hele jaar door worden gebruikt. Maar het is belangrijk dat je dagelijks een breedspectrum zonneproduct met SPF 15 gebruikt. Als je tijd in de open lucht doorbrengt, is het ook aanbevolen dat je een zonnehoed met brede rand en een zonnebril met groot montuur draagt. Beperk je blootstelling aan de zon en ga in de schaduw wanneer mogelijk. Bedek je met kleren of zit onder een parasol.

 

IS HET FOCUS CARE™ RADIANCE+-GAMMA GESCHIKT VOOR ALLE HUIDTYPES EN HUIDKLEUREN?
Ja. Het hele gamma producten werd met succes getest bij elk geslacht, alle huidtypes en -kleuren.

 

HOELANG MOET IK WACHTEN OM RESULTAAT TE ZIEN?
Het resultaat verschilt van persoon tot persoon en hangt af van de gepigmenteerde zone. Toch kunnen de meeste mensen die last hebben van pigmentatie al verbeteringen beginnen te zien snel nadat ze het Focus Care™ Radiance+-gamma toegevoegd hebben aan hun dagelijkse routine met vitamine A-huidverzorgingsproducten. In sommige gevallen kan de huid eerst donkerder worden voordat de verbetering zichtbaar wordt. Dit is dus geen reden tot bezorgdheid. De beste manier om pigmentatie aan te pakken is ze voorkomen. “Zorg ervoor dat je huid veel vitamine A bevat. Dat is immers de efficiëntste manier om je risico op pigmentatie te beperken. Onthoud dat pigmentatie het gevolg is van een traag proces. De ‘schade’ omkeren vraagt tijd”, verklaart Dr Des Fernandes, wereldberoemd plastisch chirurg, oprichter en wetenschappelijk directeur van Environ Skin Care.

 

TIP: Voorkomen is belangrijker én heel wat makkelijker dan genezen! Gebruik daarom dagelijks een zonnefactor en vermijd overmatige blootstelling aan de zon. Zoek de schaduw op en draag een zonnehoed om je gelaat te beschermen.